❝Το νησί της Σκοπέλου❞

Τι να δείτε στη Σκόπελο

Από την  ομάδα του Nina Apartments

Από την ομάδα του Nina Apartments

Που βρίσκεται η Σκόπελος;

Η Σκόπελος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Σποράδων και ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης. Τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι ένα από τα ωραιότερα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, μεταξύ της Σκιάθου και της Αλοννήσου και είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και τα πανέμορφα τοπία της.

Τι να δείτε στη Σκόπελο

Η Σκόπελος είναι μια νησιωτική κοινότητα με μεγάλη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Στο νησί υπάρχουν πολλά μνημεία και αξιοθέατα που αξίζουν την επίσκεψη σας. Μπορείτε να επισκεφτείτε την πανέμορφη Χώρα της Σκοπέλου και να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της, το κάστρο της Σκοπέλου και την εκκλησία της Παναγίτσας του Πύργου (είναι το μικρό εκκλησάκι που βλέπετε κατά την είσοδό σας στο λιμάνι της Σκοπέλου), ένα από τα πιο γνωστά μνημεία του νησιού.

Παραλίες στη Σκόπελο

Η Σκόπελος είναι επίσης γνωστή για τις όμορφες παραλίες της. Υπάρχουν περισσότερες από 70 παραλίες στη Σκόπελο, καθεμία με τη δική της μοναδική ομορφιά. Εάν ψάχνετε διαμονή στην Σκόπελο , τότε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σκόπελο “Nina Apartments” είναι η καλύτερη λύση για εσάς που ψάχνετε μια κεντρική τοποθεσία του νησιού (Νέο Κλίμα – Έλιος), που να συνδυάζει άνετη διαμονή και κοντινές αποστάσεις.

Αξιοθέατα

Μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα που αξίζουν μία επίσκεψη είναι τα ακόλουθα

Παναγίτσα του Πύργου

Πρόκειται για μια μικρή εκκλησία στο λιμάνι της Σκοπέλου με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Λαογραφικό Μουσείο

Με μεγάλη ιστορία και συλλογές από παραδοσιακά κεντήματα φτιαγμένα στο χέρι, κεραμικά, πίνακες κ.α. υπόσχεται να εντυπωσιάσει τον ταξιδιώτη και να τον φέρει πιο κοντά με την κουλτούρα του νησιού.

Αρχοντικό Βακράτσα

Πρόκειται για ένα τυπικό δείγμα αρχοντικού του νησιού που ανήκε στο παρελθόν στην κ.Αντιγόνη Βακράτσα όπου εκτίθενται τα κειμήλια και τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας.

Ενετικό Κάστρο

Ανεβαίνοντας τα σκαλάκι από την Παναγίτσα του Πύργου, μπορείτε να φτάσετε στο Ενετικό Κάστρο. Τα στενά σοκάκια από τα οποία απαρτίζεται θα σας γοητεύσουν και η θέα θα σας καταπλήξει.